17.04.2014Библиотека на играчките за деца в риск заработи в Търговище

Shumen_Group-of-Kids-Playing_crop
Библиотека на игрaчките отвори врати в Търговище. Това стана след като местния Клуб на нестопанските организации подписа договор с “Фондация за децата в риск по света” за стартиране на новата услуга. „Тя ще се ползва от децата и семействата, с които организацията ни работи – както по ранна интервенция, така и по превенция на изоставянето. Екипът ни беше обучен от представителките на Фондацията от САЩ – Елен и Роузи как да ползва играчките, за да подпомага развитието на детето” разказаха от неправителствената организация. Специалистите са категорични, че новата придобивка ще обогати работата им с деца, ще осигури допълнителен ресурс на семействата и ще повиши ефективността от цялостната работа на екипа.

Библиотеките с играчки служат като “насочени към децата” центрове на общността, насърчавайки симбиозата в отношението между играта и човешките взаимоотношения в процеса на физическо, социално, емоционално и интелектуално развитие. Всички библиотеки на играчките отговарят на изискванията за безопасност, на критериите за образование в общността, с цел да се гарантира правото на игра за всички деца.

„Библиотека на играчките„ е проект на Фондация за децата в риск по света. Това е международна неправителствена организация с мисия да преобрази живота на сираци и деца в неравностойно положение и да им помогне да станат продуктивни членове на общностите, към които принадлежат. Фондацията е основана през 1997 от педиатър д-р Джейн Аронсън. Освен от работа в частни домове, тя си партнира с обществени организации, за да осигури развитието на ресурси за деца със специални нужди и осигуряващи силна подкрепа чрез тренировки и обучение.

Източник: http://targovishte.topnovini.bg