23.01.2015Библиотеката на играчките тръгва по детските градини в Търговище

Специалисти от Клуба на Нестопанските организации в Търговище  представиха пред родители на деца от детска градина „Славейче” услугата „Библиотека на играчките”. Благодарение на новия проект „Мобилен подход за Библиотека на играчките” образователните играчки, с които разполага стационарната библиотека в Клуба на НСО ще бъдат на разположение на малчуганите от градината 2 пъти месечно.

Родителите имаха възможност да разгледат играчките, които са образователни и съдействат за усвояване на важни умения от децата в петте области на детското развитие- двигателно, познавателно, социално, емоционално и езиково. Майките научиха повече и за ролята на играта в развитието на техните деца и дискутираха върху значението й в отношенията между родители и деца.

Гости на срещата бяха представители на американска организация, с доказан опит в изграждането на Библиотеки на играчките в България и чужбина- програмният директор Мелиса Уилок и програмният координатор Тисиана Малони, като и доброволецът Татяна Добрянская. Присъстваха и програмните координатори на управляващата проекта организация Фондация за децата в риск по света Надежда Христова и Велислава Христова.

Източник: targovishte.info

Проект BG05/815 “Мобилен подход Библиотека на играчките” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.