13.02.2015Представиха търговищката библиотека на играчките пред организации от цяла България

Toy Library at the NGO Club office in Targovishte

Библиотека на играчките в Клуба на НПО в Търговище

Представители на над 10 граждански организации от цяла България посетиха Библиотеката на играчките, която се помещава в Клуба на Нестопанските организации в Търговище. Специалистите там им представиха добрата практика на услугата, която функционира вече повече от година.

Гостите се запознаха с образователните играчки, с които разполага библиотеката, както и с новия мобилен подход, благодарение на който играчки от стационарната библиотека в Клуба достигат до малчугани, както от града, така и от няколко местни села.

„Интересът на гостите беше голям, тъй като това е иновативна за България услуга. Тя се възприема много добре, както от родителите и децата, които я посещават, така и от колегите, защото е достъпна за предлагане”. Това разказа председателят на Клуба на НСО Невена Маджарова.

По време на престоя си в Търговище специалистите участваха в тематичните работни групи „Здраве” и „Семейство” на Национална мрежа на децата, информираха от търовищката неправителствена организация.

Източник: targovishte.topnovini.bg

Проект BG05/815 “Мобилен подход Библиотека на играчките” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.