Екип

България

rosi01_crРосица Богалинска – Петрова

Изпълнителен директор

Росица Петрова е завършила анлглийска филология в СУ “Климент Охридски”. Работи в областта на детските права и благосъстояние от 1999 г. Опитът си натрупва чрез работа в международни неправителствени организации – “За Нашите Деца” и “Лумос”, общински структури – Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив, държавна администрация – Омбудсман на Република Бълария. Има магистратура по “Управление на социалните дейности за деца и юноши” и “Управление и развитие на човешките ресурси”. Управлявала е екипи, организации и социални услуги в общността, участвала е в изготвянето на стратегически документи, определящи националните политики за деца и семейства. Професионалните й интереси и постижения са свързани с изграждането и ръководенето на екипи,  управлението на услуги в общността, заместващи институционалната грижа за деца, създаването на работещи партньорства на местно и национално ниво.

Член е на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Коалиция “Детство 2025” в експертно качество. Обучител по управление на социални услуги за деца и семейства.
rossi@wwo.org
 

diana_photoДиана Русева

Програмен координатор

Диана има дългогодишен опит в областта на детското благосъстояние, включително ранното детско развитие. Работила е като Ръководител Ранно детско развитие в Лумос България в подкрепа на националните и местните власти за де институционализация на грижата за деца. Като консултант на проекти на МТСП и НПО е развила умения за развитие на модели за социални услуги в общността в подкрепа на деца в риск и техните семейства.
Диана има опит в разработване на обучителни програми, обучения и супервизии на професионалисти в социалните услуги. Нейните професионални интереси са в областта на услуги за работа със семейства и практики основани на подхода резилианс.
Завършила е психология в Софийски Университет.
diana@wwo.org

 
milena-marinovaweb (1)

Милена Маринова

Проектен координатор

Милена Маринова е бакалавър по училищна психология и магистър по социална психология към Великотърновски университет. Член на Дружеството на психолозите в България. Работи в системата за закрила на детето, работа с рискови групи и семейства от 2003 година. Нейните професионални интереси са в областта на психичната травма и нейните ефекти върху качеството на живот, връзките и реализацията. Работи във Фондация за децата в риск по света от 2017 година.

„Ежедневната среща с децата отваря за мен поле на изследване, учене и развитие. Да играем заедно ми дава различен поглед към света, защото децата разбират и опознават нещата около тях по техен уникален начин. Когато веднъж играех с дете и се редувахме да хвърляме зарче, аз казах – ех, нямам този цвят, а тя се огледа и ми даде от нейните цветни пулчета – ето, сега имаш! Работата ми всеки ден ме убеждава в смисъла и важността на играта за детското развитие. Радвам се, че мога да съм част от WWO и от екипа в България и да допринасям за развитие на професионалната общност в областта на ранното детско развитие“.
milena@wwo.org

САЩ

Melissa-Willock_200x300

Мелиса Уилок

директор програми

Мелиса има над 12 години международен опит в развитието на програми. Опитът ѝ като доброволец към Корпуса на мира в малко селище в Западна Африка (2002-2004) е основата на отдадеността ѝ към развитие на местни общности чрез участие. След Западна Африка, Мелиса прекарва две години в Мозамбик където подкрепя програмите за детско развитие на “Храна за гладните”, а последните четири години работи и живее в Хаити. Изграждането на местни екипи и осигуряването на способността им да идентифицират и отговарят на проблемите свързани със закрила и развитие на детето в общността е същността на подхода на Мелиса. Мелиса владее пет езика, има диплома по история и религиозни изследвания и магистратура по бизнес администрация, а в момента завършва докторантура по международна психология.
Melissa@wwo.orgTiciana-Maloney_200x300

Тициана Малони

координатор програми

Тициана Малони идва в WWO от ООН, където е работила над 10 години в управление на програми и комуникации, както в САЩ, така и в чужбина. Опитът и включва подкрепа интеграцията на бежанци чрез ВКБООН в Бразилия, повишаване информираността за правата на маргинализирани и уязвими деца в УНИЦЕФ, интегриране на подхода базиран на правата в програмите на UNFPA за джендър изследванията, здравеопазването, населението и развитието. Тициана владее английски, португалски, испански и начален френски. Образованието ѝ е в сферата на международното право и права на човека, както и магистратура по политически науки от Университета на Сао Пауло. В момента живее в Ню Джърси със съпруга и двете си дъщери.
Ticiana@wwo.org