09.02.2017Обучителен семинар “Игра за постижения”

10 специалисти от детска градина „Звънче” се включиха в обучителен семинар, организиран от Клуба на НСО и Фондация за децата в риск по света (ФДРС). Той беше посветен на ролята на играта в детското развитие и представяше работата ни по програма „Библиотека на играчките”.

Благодарение на новия проект „Игра за постижения” през следващите месеци специалисти от Клуба на НСО ще работят по програмата с деца от Детска градина „Звънче”. „Библиотека на играчките” дава възможност на малчуганите да играят с цветни, дървени, образователни играчки, които отговарят на най- високите стандарти за безопасност и подпомагат детското развитие във всички области- фина и обща моторика, познавателна, комуникативна, социално- емоционална. Развитието на децата ще бъде проследявано от специалист чрез стандартизирания за страната въпросник DP3.

По време на семинара програмният координатор на ФДРС Диана Русева и координаторът на проекта „Игра за постижения” в Търговище Диана Якимова запознаха присъстващите с това, което предстои в следващите месеци. Психологът Цветелина Ганева направи демонстрации на игровите сесии, а игро-терапевтът Камелия Ковачева представи каква е ролята на играта в различните области на детското развитие.

Проект „Игра за постижение” е съвместна инициатива на Клуба на НСО и ФДРС. Той стартира през месец януари и е с продължителност 18 месеца.

Снимки

Обучителен семинар "Игра за постижения - галерия"

Обучителен семинар “Игра за постижения – галерия”