Болници

Опитът ни в болнична среда показва, че независимо къде се намират децата, техен естествен спътник е играта. Ролята на играта е изключително важна за детското развитие и то не спира, не се отлага във времето, дори когато детето е на лечение или подложено на медицинска интервенция. Играта и играчките са онази нишка, която свързва децата с обичайното им ежедневие и им помага да оздравеят по-бързо. Ние вярваме, че така децата са подкрепени да развиват устойчивост и да се намалят травматичните преживявания.

 

УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”

pirogov-detska-klinika-457209-810x0

В трите детски отделения на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” бяха създадени стаи за игра с помощта на кампанията „Малките герои“, в които ФДРС осигури играчки подходящи за различни възрасти деца. Всяка седмица специалист от ФДРС работи с малките пациенти на клиниката, с участието на придружаващи ги възрастни.

 

 

 

 

МБАЛ Търговище

Първата стая за игра в болнична среда бе създадена от Фондация за децата в риск по света в детското отделение на МБАЛ град Търговище през 2016. Този модел се развива вече трета година там и допринася за подобряване на средата на болнично лечение за децата.

УМБАЛ “Канев” АД

DSC06803Отделение Педиатрия на  УМБАЛ “Канев“ отвори вратите си за програмата “Библиотека на играчките“ на  Фондация за деца в риск по света в началото на май 2018.

Отделение Педиатрия на УМБАЛ “КАНЕВ” АД  е първото отделение, изцяло изградено и обзаведено с дарението на Благотворителна фондация на семейство Каневи на стойност 500 хил.лв. За малките пациенти и техните придружители  са осигурени  19 стаи, 3 от които интензивни, столова и манипулационни с приветлива  и удобно обзавеждане. Годишно в  отделението получават здравна грижа  повече от 2500 деца от региона, които имат на разположение ежедневно психолог и специално помещение за занимания,  оборудвано чрез кампания на болницата.

Стартирането на програма “Библиотека на играчките” ще подкрепи възстановителния процес на деца, които се лекуват в отделението по Педиатрия.