18.09.2015За осемнадесетата годишнина от основаването на WWO

attends the Worldwide Orphans' 10th Annual Gala Hosted by Katie Couric at Cipriani, Wall Street on November 17, 2014 in New York City.oткъс от д-р Джейн Аронсон, основателка на WWO

Събудих се към 2 часа сутринта, мислейки си за осемнадесетия рожден ден на WWO. Официално регистрирахме фондацията в САЩ на 11 септември, 1997. Тя растеше и се развиваше точно като дете, което пораства – с любопитство и ентусиазъм в началните години, последвани от период на удивително физическо разрастване, търсене на идентичност, и преодоляване на предизвикателства, а сега – изграждане на капацитет и добра репутация.

WWO навлиза в стадий на мащабно и устойчиво развитие – нещо, за което се надява всяка международна организация, работеща с уязвими деца в техните общности. Сега е времето да обединим основните си програми, постигнали статут на „добри практики“, в цялостна визия за социална промяна в дългосрочен план. Сега е времето да демонстрираме нашата теория за промяна, която доказва, че уязвимите общности могат да бъдат подкрепени да предоставят медицински грижи, образование и психо-социална стабилност на деца в риск.

11 септември 2001 е трагичен ден в световната история и, по случайност, рождения ден на WWО четири години преди това. На този ден много хора загубиха своите близки, приятели, колеги. 11 септември е свят ден за мен. Той ми напомня, че трагедията може да ни направи по-силни. Животът продължава и ние сме изпълнени с надежда.

Вдъхновена съм от онези хора, които са изгубили много на този ден. Винаги ще почитам 11 септември поради историческото му значение и поради факта, че WWO има рожден ден. Това трябва да бъде ден, в който си спомняме какво сме постигнали и към какво трябва да се стремим в бъдеще. Нека бъдем силни и да се презареждаме всяка година, за да служим по най-добрия начин на децата в риск по света.

Източник: Huffington Post