ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЯ „ЛАЛЕ“ „СИЛАТА НА СЕМЕЙСТВОТО И ОБЩНОСТТА“

Програма „Силата на семейството и общността” е замислена като инструмент за овластяване на родители, семейства и общности, за да имат те знания, умения и капацитет да защитават децата си от насилие, неглижиране, недобра грижа и да им осигуряват възможности за пълноценно развитие и добри шансове за бъдещето. Тя е продължение и развитие на тригодишна съвместна програма на фондация Лале и фондация Оук за изграждане на капацитета на местни граждански организации за подкрепа на деца и семейства с цел предотвратяване на насилие, малтретиране, изоставяне и настаняване на деца в социални институции. 

Виж повече https://www.tulipfoundation.net/bg/news/oak3_familypower-499/ 

Фондация за децата в риск по света партнира при изпълнението на програма „Силата на семейството и общността“ на пет места в страната – в град  Варна , в  с. Калитиново общ. Стара Загора, в град Търговище, в град София и в с. Горно Черковище, общ. Казанлък, където се прилага програма “Елементът Игра” като една от основните дейности с деца и родители. Тя се приема добре от семействата и от партньорите ни по места, защото е насочена към подкрепа на ранното детско развитие и положителната връзка между децата и техните семейства. Ето защо програмата бе разпозната като подходяща и приложима в този нов тип услуга за работа с маргинализирани общности и въздействаща върху всички нейни членове и подобряваща качеството на връзките и отношенията. 

Фондация за децата в риск по света подкрепя програма „Силата на семейството и общността“ защото вярваме в силата на играта и в значимостта на връзката между децата и техните родители. И защото през играта всяко дете може да опознае света водено от любопитство и желание за изследване. И защото програма „Елементът Игра“ е създадена с разбирането, че неблагоприятните детски преживявания причиняват травма, заради която децата може да пропускат важни етапи в развитието си и това да има трайни негативни последици в живота им и кумулативен ефект върху техните общности.  

Програмата е базирана в общности с различна култура, различни нужди и обикновено при силно ограничени ресурси. Тя се адаптира към различните условия с основна цел да предоставя достъп до преживявания и учене през игра и обучение за възрастни как да подкрепят детското развитие, за да функционират общностите сплотени и здрави. ЕЛЕМЕНТЪТ ИГРА® е базирана в общности с различна култура, различни нужди и обикновено при силно ограничени ресурси. Тя се адаптира към различните условия с основна цел да предоставя достъп до преживявания и учене през игра и обучение за възрастни как да подкрепят детското развитие, за да функционират общностите сплотени и здрави. 

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?