„Ранното детско развитие – споделена грижа и отговорност на обществото“ на Оперативна програма „Добро управление“

Основна цел на проектното предложение е повишаване на гражданското участие в процеса на формиране и контрол на изпълнението на политики за ранно детско развитие от „Фондация за деца в риск по света“ и Фондация „Институт за устойчиво развитие на правото“ – организации с опит и фокус на дейност изследваната тематика.

Фокусът на проекта е подобряване на благосъстоянието на всички български деца, правото им да получават качествени и достъпни институционални и неформални услуги. С реализацията на планираните дейности целим да допринесем за нарастване на активността на НПО при формулиране и изпълнение на политики  и да споделим експертизата си с мрежа от НПО, работещи в областта на ранното детство. Проектното предложение включва извършване на мониторинг на учебна програма в образователни институции за малки деца в 5 общини в страната;  изследване на добри практики и модели в 3 страни-членки на ЕС и в Република България за предоставяне на неформални услуги за деца в общността; изготвяне на правен анализ на регулациите, формулиране на предложенията за изменение на нормативната уредба и отправяне на препоръки, свързани с моделите за предоставяне на неформални услуги в общността; провеждане на 5 бр. работни срещи – семинари с представители на местните общности, местните власти, професионалисти, родители, НПО ангажирани с предоставяне на неформални услуги и извършване на информационни дейности с цел повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство за ранно детско развитие.

Проектът се изпълнява в партньорство с Фондация  „Институт за устойчиво развитие на правото“.

Стойност: 58 165,15 лв.

„Ранното детско развитие – споделена грижа и отговорност на обществото“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд“

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?