КАМЕЛИЯ КОВАЧЕВА

Сдружение „Клуб на нестопанските организации“ – Търговище

Дългогодишният ми опит с програмата Елеменът Игра® в детски градини, читалища и болницата, ме увериха в окриляващо действие и лечебната сила на детската игра. Беше  достатъчно само да погледна сложните геометрични модели на сгради, които могат да построят децата на 4-5 години. Или да наблюдавам играта на дете, подложено на болезнени медицински манипулации, което грабва детската спринцовка и си представя, че е добър лекар, за да се вдъхновя и продължа работа си.

Играта не само образова децата, тя изгражда детските характери, които по- късно ги правят успешни или неуспешни в живота. Смятам за важно повече деца, особено уязвимите – живеещи в бедност, да имат достъп до програми за ранно детско развитие.

 

Камелия подкрепя прилагането на програма Елементът Игра® от 2014 г. в област Търговище – в няколко читалища, детски градини, детското отделение на МБАЛ – Търговище, както и в общността. Тя е изключително креативна в подхода си към децата и техните родители и това я прави успешна в работата ѝ. Ками също така взема активно участие във воденето на практическата част на обученията по програмата заедно с екипа на Фондация за децата в риск по света.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?