За осемнадесетата годишнина от основаването на WWO

oткъс от д-р Джейн Аронсон, основателка на WWO

Събудих се към 2 часа сутринта, мислейки си за осемнадесетия рожден ден на WWO. Официално регистрирахме фондацията в САЩ на 11 септември, 1997. Тя растеше и се развиваше точно като дете, което пораства – с любопитство и ентусиазъм в началните години, последвани от период на удивително физическо разрастване, търсене на идентичност, и преодоляване на предизвикателства, а сега – изграждане на капацитет и добра репутация.

WWO навлиза в стадий на мащабно и устойчиво развитие – нещо, за което се надява всяка международна организация, работеща с уязвими деца в техните общности. Сега е времето да обединим основните си програми, постигнали статут на „добри практики“, в цялостна визия за социална промяна в дългосрочен план. Сега е времето да демонстрираме нашата теория за промяна, която доказва, че уязвимите общности могат да бъдат подкрепени да предоставят медицински грижи, образование и психо-социална стабилност на деца в риск.

11 септември 2001 е трагичен ден в световната история и, по случайност, рожденият ден на WWО четири години преди това. На този ден много хора загубиха своите близки, приятели, колеги. 11 септември е свят ден за мен. Той ми напомня, че трагедията може да ни направи по-силни. Животът продължава и ние сме изпълнени с надежда.

Вдъхновена съм от онези хора, които са изгубили много на този ден. Винаги ще почитам 11 септември поради историческото му значение и поради факта, че WWO има рожден ден. Това трябва да бъде ден, в който си спомняме какво сме постигнали и към какво трябва да се стремим в бъдеще. Нека бъдем силни и да се презареждаме всяка година, за да служим по най-добрия начин на децата в риск по света.

Източник: Huffington Post

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?