Мобилната библиотека на играчките ще работи и през лятната ваканция за децата от ІІ ОУ “Никола Йонков Вапцаров” в Търговище, съобщиха от Клуба на нестопанските организации в града. Това стана на тържеството за приключване на учебната година на малчуганите от подготвителната група, на което децата поздравиха своите гости със стихотворения, весели песни и танци, а техните майки бяха приготвили вкусни лакомства.

“През изтеклата учебна година бъдещите първолаци се учиха да пишат и смятат, за което получиха и своите свидетелства. Последните два месеца те имаха възможност да играят и с образователните играчки от нашата библиотека, които специалисти от Клуба носиха в училището през седмица. Лятната ваканция няма да прекъсне забавленията. Децата и техните родители пожелаха игрите в мобилната библиотеката да продължат и през летните месеци. Определена беше дата за първата им среща в училището, която ще се проведе на 11 юни”, обявиха от неправителствената организация.

От там припомниха, че библиотеката на играчките разполага с висококачествени образователни играчки, които съдействат за усвояване на важни умения от децата в петте области на детското развитие­ двигателно, познавателно, социално, емоционално и езиково. Заедно с малчуганите в игрите участват и техните родители. Целта е подобряване на уменията за общуване и поддържане на по­ добър емоционален контакт.

Източник: Targovishte.topnovini.bg

Проект BG05/815 “Мобилен подход Библиотека на играчките” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

 Представиха търговищката библиотека на играчките пред организации от цяла България

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?