WWO България приветства 9 нови партньори по програма Музика в действие през октомври. Програмата цели да подпомогне ранното детско развитие и да заздрави връзката родител-дете посредством поможително социално взаимодействие като дава възможност на всяко дете да участва активно и да бъде забелязано, ценено и насърчавано.

С много усмивки и положителни емоции преминаха обученията по Музика в действие, които дадоха възможност на новите ни партньори да се запознаят с програмата и да решат как могат да я приложат в контекста на своята работа.

На 1 и 2 октомври се проведе въвеждащо обучение по програмата, в което участваха представители от Проект БежанциЦентър за обществена подкрепа “Св. София”Комплекс за социални услуги на деца и семейства към Фондация “Асоциация Анимус” и Център за ранно детско развитие, подкрепен от УНИЦЕФ в Котел. Всички имаха удоволствието да се забавляват заедно с децата от Регистрационно-приемателен център в кв. Овча купел, където бяха организирани практически сесии по Музика в действие. След сесиите, участниците имаха възможност да се запознаят с теоретичната част на програмата, да обсъдят идеи свързани с практическото й приложение и да споделят опит.

 

Надграждащо обучение по Музика в действие бе организирано за СКЦ Нови пазарСКЦ Шумен, и СКЦ Велики Преслав, които изпълняват програмата от август 2014 г. Участниците имаха възможност да споделят какви успехи и трудности са срещнали в провеждането на сесиите, а също така да обменят опит и добри практики. Насладихме се и на възможността да видим как протичат практическите сесии в СКЦ Нови пазар и СКЦ Велики Преслав.

 

На 7 октомври, във Варна бе проведено въвеждащо обучение по програма Музика в действие, в което взеха участие нови партньори и такива, които вече изпълняват програмата. Обучението се състоя с любезното съдействие на Фондация Карин Дом и включи представяне на програма Музика в действие адаптирана за деца със специални нужди. В обучението участваха представители от Фондация Карин Дом, КЗСУ – Търговище, ДЦДУ “Къщичката” – Нови Пазар, ДЦМУ – Русе, ДЦДУ-СГ “Мечо Пух” – Русе, ЦНСТ “Вяра” – Русе, ЦСРИ “Детски кът” – Русе, Клуб на НСО Тъгровище, ДМСГД – Варна и ДМСГД – Бургас. Малки и големи се забавляваха и споделяха положителни емоции. Обученията бяха водени от Кристин Хол – хореограф и консултант към WWO.

Програмата е водена от една основна идея, а именно, че всяко дете има уникални способности и независимо от своето състояние може да участва активно в заниманията и да развива уменията си, докато се забавлява.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?