На 3 и 4 ноември 2015 г. в Търговище ще се проведе регионална конференция за представяне на Мобилния подход в работата на програма Библиотека на играчките. Този иновативен за страната ни подход бе приложен в рамките на проект „Мобилен подход Библиотека на играчките“, реализиран от Фондация за децата в риск по света в партньорство с Клуба на нестопанските организации-Търговище с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България  по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство  2009-2014 г.

Програма Библиотека на играчките цели да подпомогне детското развитие и да подкрепи изграждането на близък контакт на доверие и приемане между родителите и техните деца. Мобилният подход разширява обхвата на програмата и позволява на Библиотека на играчките да достигне до най-уязвимите деца от 0 до 7 г. и техните родители в малките населени места на община Търговище, като по този начин предоставя ценен ресурс за работа с уязвими общности.

Целта на конференцията е участниците да се запознаят с процеса на работа по предоставяне на услугата, анализа на постигнатите конкретни резултати, свързани с развитието на децата, трудностите и предизвикателствата в работата. Доклад по темите на конференцията ще представят членовете на екипа и специалисти, участвали в работата по проекта. В рамките на конференцията ще обсъдим различни идеи и предложения за намиране на устойчиви решения за продължаването и мултиплицирането на този подход и в други региони и организации.

Поканени за участие в конференцията са представители на организации и институции, работещи в областта на ранното детско развитие, представители на местната власт и държавните институции, работещи с деца и семейства в риск.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?