Децата ви ще станат това, което сте вие. Така че бъдете това, което искате те да бъдат“ – под този надслов премина детския празник в Центъра за обществена подкрепа „Св. София“ към фондация „За Нашите Деца“. В него се включиха татковци и деца, които рисуваха заедно. Инициативата е по проекта „Да бъдеш баща“, част от световната кампания MenCare.

“Една от основните инициативи по проекта “Да бъдеш баща” е творческото ателие за децата и техните татковци в Центъра за обществена подкрепа „Св. София“. Решението ни да го организираме беше провокирано от това, че децата започват да разбират и да общуват със света около тях чрез играта така те най-добре могат да разгърнат творческия си потенциал. А какво по-хубаво от това да го направят заедно със своите татковци. Като се съгласиха да участват в тази инициатива, татковците показаха по един недвусмислен начин, че за тях е важно да вземат дейно участие в живота на своите деца.” – сподели Стефан Петров – координатор на проекта от фондация “За Нашите Деца”.
Рисунките бяха на тема „Нашето семейство“. Децата оставиха отпечатъците на своите ръчички и ги подредиха във формата на голямо дърво. Накрая получиха специални подаръци и от своя страна подариха на своите татковци картички с надпис „Благодаря“.

Празникът е много приятен. Децата се забавляват – имат с какво да рисуват, да играят, да изразят себе си, да го споделят с другите. Ние, татковците, също помагаме. Много е забавно. Не бях рисувал от 30 години. Трябваше да нарисуваме картина, която да изобрази семейството, и първото нещо, което ми дойде наум, беше дъга понеже много неща се случиха в нашето семейство и дъгата изобразява най-точно това, което сме. Един татко трябва да обича детето си най-вече да го приема такова, каквото е, да се учи от него. – сподели Валентин Василев – татко на Стефан и Данаил.

Mеждународната кампания MenCare се провежда в над 20 страни от 5 континента. Тя подкрепя мъжете в ролята им на грижовни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?