Ново пространство за учене ще бъде открито в партньорство със Сдружение „Бъдеще за децата” в Казанлък. Сдружението ще разработва и предлага програмата “Елементът Игра” – „Библиотека на играчките” на Фондация за децата в риск по света. „В основата на програмата е  идеята за играта като универсален начин на общуване и като ресурс за подкрепа на детското развитие и предотвратяване на изоставането. Играта е основно право на всяко дете. Тя играе важна роля в развитието на мозъка на децата и подпомага физическия им растеж и емоционалното им благосъстояние. На милиони деца, обаче, правото на игра е отнето от войни, бедност, насилие и болести. В отговор на това е създадена програмата „Библиотека на играчките” като ресурс за деца и семейства в риск и деца живеещи в институции”, каза Росица Петрова, ръководител на Фондация за децата в риск по света. Тя поясни също, че Библиотеката е оборудвана с цветни, дървени играчки, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност и подпомагат детското развитие в пет основни области – обща моторика, фина моторика, общуване, познание и социално-емоциално развитие.

За пространството за учене ще се грижи служител, който през месец април ще премине специално обучение по изпълнение на програмата.

Програмата е разработена за деца и родители от общността и ще бъде безплатна, както за клиентите и потребители на социални услуги, управлявани от Сдружение „Бъдеще за децата”, така и за всички граждани от Казанлък и региона. Това е единственото по рода си пространство за учене на ФДРС в област Стара Загора.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?