Два пъти седмично детското отделение на Търговищката болница се изпълва с усмивки и игри. Тогава при боледуващите деца е Цвети, психолог и координатор на нашата програма „Елементът Игра”.  Тя е част от проект “Пътуваща библиотека: Играчки и музика в действие”, развиван и финансиран от Фондация за децата в риск по света в партньорство с Клуб на НСО и МБАЛ Търговище. Благодарение на него от началото на годината пътуващите ни играчки достигат и до деца, отделени от обичайната си среда поради здравословни причини.

В детския кът за учене, децата и техните родители играят, рисуват, оцветяват и се забавляват с помощта на нашия координатор. Целта е чрез игри и усмивки те да понесат по-леко болничния престой, манипулациите и лечението. Потапяйки се във вълшебния свят на играта децата се разведряват  от медицинските интеревециити, докато играят и общуват помежду си.

„Днес е страхотен ден за нас. Понякога трябва малко, за да се усмихнеш. Аз се смях от сърце. Благодарим ви!”, споделя една от майките на децата по време на заниманията в болницата.

Благодарение на съвместното ни партньорство с МБАЛ Търговище, децата получават не само здравна грижа, но и емоционална подкрепа по-лесно да преодолеят страховете си от срещата с медицинските инструменти, белите престилки и непознатата обстановка далеч от вкъщи. Чрез играта те разширяват своя опит – научават повече за новата ситуация, в която се намират, изразяват емоциите си, придобиват увереност, че могат да се справят в и болнична ситуация. Всички ние вярваме, че това е от изключително значение за тяхното възстановяване – не само физическо, но и емоционално.

Работата ни в търговищкото детско отделение стана реалност благодарение на грижата и големите сърца на хората от нейното ръководство, които ни отвориха вратите и ни повярваха, че можем заедно да подкрепим процеса на детското оздравяване!

Повече за проект „Пътуваща библиотека: Играчки и музика в действие” можете да научитe тук, а в галерията по-долу може да разгледате някои от творенията на децата.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?