На 15 октомври, 2018 г. стартира проект «Книгата на моя живот» осъществяван от Фондaция за децата в риск по света с финансовата подкрепа на Българския фонд на жените.

Проектът подкрепя интеграцията и адаптацията на жени-бежанки с малки деца, ориентирани към професионална и трудова реализация. За целта сформираната група жени ще премине тематичен курс по български език, в който овладяването на езика ще бъде съпътствано с мотивиране за развитие или възстановяване на професионална/трудова квалификация и реализация. Всяка от участничките ще изработи своята «Книга на живота», чрез която ще интегрира своето минало в родната си страна в настоящето и бъдещето си в България. В практическите сесии жените ще упражняват уменията си за представяне и общуване в реална среда и ще се информират за възможности за развитие през различни обществени институции и професионални организации.

За осигуряване на спокойното протичане на дейностите с майките, за децата ще бъдат осигурени игрови сесии с програмите на ФДРС основани на игра. По време на тематичното събитие участничките ще общуват с работещи жени извън групата, с които да споделят начини за съвместяване на майчинството и работата. На финалната среща през декември участничките ще споделят своите идеи и планове за бъдещето.

Информационна среща по проект “Книгата на моя живот“

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?