В края на 2019 приключи успешно проект “Да учим заедно“ осъществен с финансовата подкрепа на Международния женски клуб на стойност 5 000 лв.

Проектът оказа подкрепа за подобряване интеграцията на бежански семейства с малки деца като предостави обучителни сесии основани на игра за децата и практически курс по български език за майките. В него се включиха 10 деца от 3 до 7 години и 20 възрастни,  майки и роднини на семейството.

Проектът успя да постигне заложените цели. В края на неговата реализация беше установено подобрено развитие на децата участвали в сесиите. Те започнаха да комуникират по-успешно и свободно на български език, станаха по-любопитни в овладяването на света и спокойни с правилата и структурата на груповите занимания. За възрастните участници в проекта курсът по български донесе нови познания и практически умения. Жените споделяха след курса, че са се чувстват много по-спокойни в ежедневната употреба на езика. Някои от тях планират продължаване на ученето с цел трудова заетост в бъдеще.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?