На 25 и 26 юни проведохме надграждащо обучение по проект „Игра за възможности“ с екипа на детска градина „Пролет“ град Оряхово, Сдружение „Нов път“ Хайредин, екип от Фондация „Здраве и социално развитие“, които са ментори по проекта.

В рамките на двудневното обучение и с втория екип по проекта разгледахме темите за ранно детско развитие, работа с деца, живеещи в двуезична среда и работа с родителите. 

В месеца на родителите и родителството разгледахме темата за бедността и как тя засяга децата и родителите и колко е важно те да бъдат подкрепени именно в периода на ранното детство, за да се предотвратят негативни последици. Говорихме за ефекта на пандемията от COVID 19 върху семействата и доходите им и споделихме идеи за адаптиране на програма „Елементът Игра“ при спазване на дистанция и хигиена в работата по проекта.

Имахме изключително интересна дискусия и споделяне на опит и практики! 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Тръст за социална алтернатива и цели да развие практики основани на игра и учене през игра в детски градини и читалища в малки населени места или места, където няма образователни услуги за деца на ниска възраст.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?