На 16 и 17 юни Worldwide Orphans Bulgaria/ Фондация за децата в риск по света

проведе надграждащо обучение по проект „Игра за възможности“ с екипа на ДГ ,, Слънце“ град Луковит, където се изпълняват част от дейностите по праграма „Елементът Игра“. В обучението се включиха Ралица Попова от Сдружение „Знание“ – Ловеч и екипът на КЛУБ НА НСО Търговище.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Тръст за Социална Алтернатива/Trust for Social Achievement и цели да развие практики основани на игра и учене през игра в детски градини и читалища в малки населени места или места, където няма образователни услуги за деца на ниска възраст. Организациите изпълняващи проекта са сдружение „Знание Ловеч“ и Сдружение Нов Път Хайредин, в ролята на ментори за Health & Social Development Foundation – HESED фондация „Здраве и социално развитие“ и сдружение Клуб на нестопанските организации Търговище.

В рамките на двудневното обучение бяха представени темите за ранното детско развитие през теориите на Боулби и Ериксон и работата с родителите, които се грижат за малки деца и темата за работа с деца, живеещи в двуезична среда. 

В месеца на родителите и родителството темата за работата с родителите беше обсъждана с участниците и през предизвикателствата, свързани с COVID 19 и ограничителните предпазни мерки и как това повлиява децата и родителите, например при сутрешната им раздяла. 

Благодарим на всички участници за тяхното внимание и интересна дискусия!

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?