Намираме се в изключително сложна и необичайна ситуация, която налага бързо да променим начина си на работа, за да продължим да сме във връзка със семействата, с които работят нашите партньори по места. Едва ли някога сме си представяли, че ще трябва да се учим да живеем ограничени от обичайните си контакти и дейности. Работата ни с деца и семейства в такива условия също трябва да бъде променена и да се провежда дистанционно. Това е огромно предизвикателство, в което ние се обръщаме към родителите, за да им дадем идеи за игра в подкрепа на ранното детско развитие и към децата, за да им кажем #ИграйВкъщи.
Програма „Елементът Игра“ се адаптира в “Елементът Игра вкъщи” и ще се провежда вкъщи, за да подпомага развиването на 6-те умения на 21 век, така важни за децата – сътрудничество, общуване, критично мислене, творчество, увереност и съдържание, за да продължи пълноценното развитие на децата в ситуация на изолация и за да насърчи позитивното взаимодействие между деца и родители. Тя съдържа типове игри и занимания за деца до 8-годишна възраст, при подбора на които следваме петте области на детско развитие. Игрите са съобразени с наличните ресурси в домашната среда на семейства с различни възможности, но най-вече с тези, които живеят в бедност и маргинализация.
Фондация за децата в риск по света ще продължи да подкрепя 26 свои партниращи организации при техния контакт със семействата през различни технологии – групи във фейсбук, скайп конференции, през телефон и други в периода на карантина.

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?