През изминалите месеци Фондация за децата в риск по света остана активна в подкрепа на децата, семействата и на своите партньори.

Времето на изолация беше изпитание за всички. Това наложи бърза реакция и реорганизация на начините на работа, за да останем свързани с децата и семействата през играта. В това предизвикателство ние се насочихме към родителите и грижещите се у дома за детето, за да им дадем идеи за игра в подкрепа на ранното детско развитие. Търсихме позитивно и грижовно послание и го изразихме през #ИграйВкъщи, за да достигнем до децата и техните семейства.

Равносметката:

Роди се програмата „Елементът Игра вкъщи“, която предлага различни типове игри, съобразени с наличните ресурси в домашната среда на семейства с различни възможности, но най-вече с тези, които живеят с по-ограничени ресурси, в бедност и маргинализация. 

Проведохме 4 онлайн обучения за нашите партньори, в които се включиха 47 участници, в които представихме програмата „Елементът Игра вкъщи“ и подбрахме насоки за дистанционна работа. 

По данни от партньорските организации дигиталните ресурси на програмата достигнаха до 163 семейства и 294 деца на различна възраст.

Програмата ще продължи да се развива, за да насърчава родителите да обръщат специално внимание на играта и да разполагат с много идеи за забавление и учене. 

Във времена на криза всеки прави това, в което е добър, за да помогне на другите хора, а ние подкрепяме детската игра и знаем, че децата трябва да играят независимо от обстоятелствата. Затова подготвихме пакети за игра с най-необходимите пособия за 310 деца, които участват в програмата Element of Play®/ „Елементът Игра“ в страната. Подкрепихме с основни храни, хигиенни материали и предпазни средства 140 семейства на различни места в страната. Подкрепата към семействата и децата достигна обща стойност 5 380 лв., осигурени от дарения от Worldwide Orphans Foundation, които предоставихме по места чрез нашите партньорски организации в град Търговище (КЛУБ НА НСО), село Галово (@Сдружение Нов Път), село Горно Черковище (Сдружение „Бъдеще за децата“), град Варна (Сдружение „Съучастие“), с. Калитиново (Сдружение Самаряни), с. Петревене (Сдружение „Знание“ – Ловеч), град София (Health & Social Development Foundation – HESEDФондация „Здраве и социално развитие), град Нови пазар (Женско Ромско Сдружение „ХАЯЧИ“) и град Велики Преслав (Община Велики Преслав).

Днес благодарим на всички деца и техните родители и близки за това, че прекараха много време в игра вкъщи! Благодарим на всички партньори, които допринасяха за развитието на програмата като четяха приказки и измисляха всевъзможни начини как да увлекат семействата в игра и забавление във времената на изолация!

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?