Световни специалисти представят добри практики и актуални проучвания в сферата на ранното детско развитие

Събитията са част от съвместен проект на Фондация „За Нашите Деца“, Фондация „За децата в риск по света“ и фондация „Тръст за социална алтернатива“ за популяризиране статии от списание „Early Childhood Matters”

 

За втора поредна година фондация „Бернард ван Лейр” и Международната асоциация „Стъпка по стъпка“ правят научните изследвания и добрите международни практики, представени в списание „Early Childhood Matters”, достъпни за българските специалисти в сферата на ранно детско развитие.

 

Три събития, организирани от българските партньори в проекта през март т.г. , ще дадат възможност на желаещите да се срещнат с авторите на три от статиите в списанието, а също така да научат повече за това как засегнатите теми са релевантни за българския контекст.

 

На 4 март, Фондация „Тръст за социална алтернатива“ ще е домакин уебинар на тема „Подкрепа не само за физическото, но и за

умственото израстване на децата: ето как“.

В събитието ще се включат:

 

Елизабет Л. Прадо – асистент, Катедра по хранене и Институт за глобално хранене, Университетът на Калифорния Дейвис, САЩ;, Лейла М. Ларсън – асистент, Катедра за насърчаване на здравето, образованието и поведението, Университетът на Южна Каролина, Колумбия, САЩ; Анураж Х. Шанкар – главен учен, Ейкман – Оксфорд, Звено за клинични изследвания, Институт Ейкман за молекулярна биология, Джакарта, Индонезия, и Център по тропическа медицина и глобално здраве, Катедра по медицина, Нюфийлд, Университет Оксфорд, Обединено Кралство.

На 9 март, Фондация „За Нашите Деца“ ще е домакин уебинар  на тема „Изграждане на системи за ранно детско развитие“.

 

Участие в него ще вземат Шарън Лин Кейгън – Професор по ранно детско развитие и семейна политика; Кейтлин М. Дермоди – Асистент „Изследвания“ Национален център за децата и семействата, Колеж за учители, Колумбийски университет, Ню Йорк, САЩ.

 

 

 

В края на март, Фондация „За децата в риск по света“ ще е домакин уебинар „Как Covid-19 ускорява промяната: иновации по отношение работата с родителите в Израел“, в който ще участват като говорители Мая Яаари, Директор „Изследвания и оценяване“, Гошен, Израел и Идит Шуман-Адато, съосновател на „Лотем“, Израел.

 

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?