Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Николай Иванович Пирогов“ е едно от най-големите болнични заведения в България и водещо в областта на спешната и бедствената медицина. Партньорството ни с нея е свързано с инициативата „Малки герои“ на Фондация „Америка за България“, която стартира през 2017 г. Тя имаше за цел да преобрази детското отделение на болницата в гостоприемна среда за децата и техните семейства.

Фондация за децата в риск по света участва в инициатива като направи дарение на игри и играчки на обща стойност 4 219 лв. и създаде пространства за учене по програмата “Елементът Игра” в три отделения – детска травматологична клиника, детска гръдна хирургия и кърмаческо отделение на болницата

Като допълнителна подкрепа в продължение на една година член от екипа ни провеждаше ежеседмични сесии с деца и родители в стаите за игра.

Ето какво разказва нашият специалист игра за работата си в болницата:

Нашите ежеседмични срещи с децата, настанени за лечение в МБАЛСМ „Пирогов“ продължават. Тези срещи са много забавни, въпреки че се случват в болницата. Стаята за игра в едно от отделенията на детската хирургична клиника е специална не само с това, че е цветна и пълна с играчки, а и с това, че “зарежда с много енергия“. На това „енергийно място“ ние срещаме и много родители. Радваме се, че сме част от инициативата „Малки герои“ и продължаваме да развиваме една добра практика на болнична грижа за деца. Защото болничната грижа и според децата и според родителите трябва да включва и забавление.

Ето какво споделят родителите за стаите за игра в болницата:

 

„Тук е прекрасно! Била съм с децата ми в различни болници, но такова място не съм виждала… децата да могат да поиграят, да се смеят…да се разсеят. Място, което зарежда с много енергия“ споделя една майка.

 

 

 

„Това е много добра идея! Да има такава стая за децата, защото те имат нужда от игри постоянно. Не сме очаквали, че тук ще видим нещо такова“ казва един млад баща.

 

 

 

„Може ли да я снимам как си играе, колко е щастлива тук, нали така ще може да запомни болницата с нещо хубаво, а не само с операцията“ – казва майката на 4 годишно момиче.

„Е, най-после! Нещо наистина хубаво за децата“ – казва бащата на 11 годишно момче.

 

 

 

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?