Многопрофилната болница за активно лечение обслужва целия регион на област Търговище. Партньорството ни с нея датира от януари 2017 г., когато е дадено началото на проект “Пътуваща библиотека: Играчки и музика в действие“, в рамките на който, в детското отделение на болницата е обособена стая за игра. Проектът стартира с ремонт и обзавеждане на стая за игра, който бе реализирана изцяло със средства на дарителите на WWO. Стаята е обзаведена и снабдена с играчки, игри и материали за рисуване, съобразени с деца на различни възрасти. 

Провеждането на организирани или индивидуални дейности с децата от представител на Клуб на нестопанските организации (КНСО) се осъществява с финансиране от Фондация за децата в риск по света. 

Целта на проекта е да се подпомогне възстановителният процес на деца, които са временно хоспитализирани като се осигурят възможности за образователни и развлекателни дейности в самата болнична среда. Организират се и се провеждат редовни занимания с деца и родители, за да се насърчи връзката дете-родител. 

В рамките на проекта децата и родителите имат достъп до материалите за занимателни дейности ежедневно. А два пъти седмично стаята се посещава от специалист игра, който организира дейности с децата и родителите. 

Споделено от децата 

„ И ние имаме пъзели в нас, но тези не съм ги подреждал”. 

„Аз не съм гладен. Искам да остана тук”. 

„ Тук могат ли да се празнуват рождени дни?” 

„ Тук е много хубаво, спокойно е и можеш да си играеш… А идват ли други деца? Дали ще дойдат? ” 

„Аз вече не съм болен, нали?” 

 

Споделено от родителите 

„Днес е страхотен ден за нас. Понякога трябва малко, за да се усмихнеш. Аз се смях от сърце. Благодарим ви!” 

„Чудесна идея. Никъде не съм виждал нещо подобно”. 

„Радваме се, че има такова прекрасно пространство за малки и големи. Изненадахме се много. Дано на повече места направят приятелски устроена среда за децата.” 

 

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?