Партньорството ни датира от 2012 г., когато е създадено пространство за учене по програмата “Елементът Игра” за работа с деца с увреждания. 

За партньора: Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994 г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996 г. Карин дом стартира работата си като Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности. 

23 години след своето създаване Карин дом е организация с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. През годините Карин дом се развива и израства като терапевтичен център за деца със специални потребности, в който работят висококвалифицирани специалисти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специални педагози, социални работници. 

 

Основните дейности се реализират чрез: Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални нужди и техните семейства (за деца от 3 до 8 г.), Център “Ранна интервенция” (за деца от 0 до 3 г.) и Център за семейно-медиирана интервенция (за деца от 2 до 7 г.). Карин дом развива и обучителна дейност като предоставя квалифицирани обучения на организации и специалисти чрез своя Обучителен и ресурсен център. Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалисти. 

 

Библиотека на играчките в Карин дом е партньорство между Карин дом и Фондация за децата в риск по света и разполага със 166 играчки, които са предназначени за развитието на деца във възраст 0-3 г., 3-5, и 5-7 г. Играчките в Библиотеката са избрани въз основа на високи стандарти на безопасност, както и приносът им в пет отделни области: познавателна, ориентация, социално-емоционална област и комуникация. Всяка играчка в игралната библиотека има карта-справочник, която предлага информация и предложения за игра. 

Играта е важна част от човешкия живот. Средата е средство, което може да помогне на децата да разбират света около себе си, да работят за нуждите си и да усъвършенстват майсторство. Родителите обикновено използват интуицията си, когато играят с децата. Въпреки това, родител на дете със специални нужди може да имат въпроси. Библиотеката на играчките може да помогне на родителите да изберат играчки и да дадат предложения за игра, подкрепяйки уникалните възможности на своето дете. 

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?