ОБУЧЕНИЕ И ПОДКРЕПА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Обученията за професионалисти са важна част от работния модел на Фондация за децата в риск по света, а именно подкрепа на партньори, чрез които програмата Елементът Игра® достига до децата, семействата и общностите.

ОБУЧИТЕЛНИ ПРОГРАМИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Фондация за децата в риск по света предоставя четири обучителни програми за ранно детско развитие и учене чрез игра. Програмите ни са регистрирани в Министерството на образованието и науката и успешното завършване на всяка от тях носи 2 квалификационни кредита. Повече информация за програмите и заявки за обучения можете да намерите на следния линк https://wwo.bg/обучения-с-квалификационни-кредити/

 

СУПЕРВИЗИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Фондацията предоставя професионална супервизия на екипи и на професионалисти в областта на социалната работа, психологията, организационното развитие, педагогиката и консултирането чрез екип от двама психолози с богат опит от работа с деца и семейства в риск, социални услуги и оценка на ранно детско развитие.

Супервизията, такава каквато я предлагаме ние, има за цел да подкрепи развиването и интегрирането на програмата Елементът Игра®, да подкрепи практикуващите игрови сесии с деца и родители и да подкрепи работата с децата през игра.

СКРИНИНГ НА ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Фондацията извършва професионални услуги в областта на скрининг на детско развитие с инструментите:

  • IDELA – Международно оценяване на ранното развитие и обучение
  • IDELA Classroom Environment tool
  • ASQ3 – Изследване на детското развитие

Проследяването на детското развитие чрез скринингови инструменти, както и други подходящи, е професионален подход, който е в помощ на ранното и навременно идентифициране на забавяне или трудности в детското развитие. След извършването на оценката се предоставят насоки за екипите или специалистите за работа с конкретното дете и семейство, които включват и работа през програмите от компонент „Ранно детство“

©2024WWO

Пишете ни

В момента не сме на линия. Но можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, веднага.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?